Трајање образовног профила:
ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
Toком школовања на овом образовном профилу ученци се школују за рад у ресторанима, па је акценат на стручним предметима.
Током све четири године ученици слушају предмет Услиживање са практичмом наставом који се реализује кроз вежбе и блок наставу.
Вежбе се реализују у школском кабинету и угоститељским објектима.
У току школовања ученици изучавају два страна језика све четири године.
По завршетку четврте године и положеним стручним матурским испитом ученици стичу звање угоститељског техничара са следећим радним компетенцијама:
v обавља птипремне и завршне радове у угоститељству
v врши пријем,прихват и смештај гостију у угоститељском објекту
v услужујегосте пићем,храном и посластицама
v води административно –књиговодствене послове у угоститељскопривредном друштву
По завршетку школовања ученици стичу основу и могућност даљег школовања.