Трајање образовног профила:
ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
Током школовања акценат је стручним предметима чије је савладавање неопходно за рад у кухињи,па тако ученици у току све четири године изучавају наставни предмет Куварство са практичном наставом који се реализује кроз часове вежби у школској кухињи и кроз блок наставу која се реализује по угоститељским објектима.
По завршетку четврте године и положеним стручним матурским испитом ученици стичу звање кулинарског техничара са следећим радним компетенцијама:
- припрема,сервира и декорише:предјела, салате и зимнице,
- супе, чорбе и потаже,
- готова јела,
- јела по поруџбини,
- јела са роштиља,
- јела од рибе,
- варива и прилоге,
- основне посластице.
- саставља јеловник и мени карту
- израђује основне калкулације
По завршетку школовања ученици стичу основу и могућност даљег школовања.